Annons

Rosenberg: "Ingen anledning att sluta"

Den här säsongen var tänkt att bli hans sista. Men nu står det klart att Markus Rosenberg, 36, har förlängt sitt kontrakt med Malmö FF över nästa säsong. "Jag hittar inte någon anledning att sluta", säger han.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Markus Rosenberg återvände till Malmö FF 2014 och har sedan dess varit en av frontfigurerna för klubbens framgångar med såväl tre SM-guld och två gruppspel i Champions League.

Förra året förlängde han sitt kontrakt med ett år - över årets säsong som var tänkt att bli hans sista. Men så blir det alltså inte.

Annons

"Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta", säger han till klubbens webbplats.

Den här säsongen har MFF-kaptenen stått för tolv mål och sex assist i allsvenskan och även lett laget till gruppspelet i Europa League.

"Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut", säger han.

Sportchefen Daniel Andersson är nöjd:

"Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till", säger Andersson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons