Annons

Rolf-Göran Bengtsson tvåa i Göteborg

Rolf-Göran Bengtsson blev tvåa i världscuphoppningen i Göteborg på hästen Casall, som fyller 16 i år och är på väg att pensioneras. Duon var felfri i omhoppningen, men drygt en halv sekund långsammare än segraren Steve Guerdat från Schweiz.(TT)
Publicerad 1 mars 2015

Så många som 13 ekipage var felfria i grundomgången och gick till omhoppning. Tre av dem var svenska.

Douglas Lindelöw på Casello gick ut först i den svenska trion. De fick vänta lite före start eftersom tekniken inte var i ordning, och blev kanske något störda av det. Ekipaget var nära att ta fel väg på ett ställe, och fick sedan också en rivning. Lindelöw säkrade dock en plats i världscupfinalen i Las Vegas i maj.

Annons

Rolf-Göran Bengtsson på Casall gjorde en imponerande och felfri insats. Bengtsson har dock valt att avstå från resan till världscupfinalen.

Casall är för övrigt pappa till Lindelöws häst Casall, så det var en sorts familjeduell mellan de två i Scandinavium.

Henrik von Eckermann på Cantinero klarade sig också utan rivning, men var långsammast av de felfria i omhoppningen och blev sexa.

Malin Baryard Johnsson behövde en riktigt bra placering i Göteborg för att ta sig till världscupens final. Men hon rev två hinder med hästen Tornesch och fick inga nya världscuppoäng alls.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons