Annons

Rögle vann hett Skånederby

Malmö hade vunnit de två första mötena med Rögle den här säsongen och hade också den här gången ledningen två gånger om. Men det var till slut Rögle som gick segrande ur säsongens tredje heta Skånederby.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Säsongens tredje Skånederby började precis så intensivt som man kunde förvänta sig med all prestige som står på spel när Skånes bästa hockeylag ska koras.

Mycket känslor, tuffa närkamper och ett böljande, energiskt spel.

Annons

Och mål.

Malmö hade ledningen både med 1-0 och 2-1. Men spelet var jämnt, och i den andra perioden innebar två Rögle-mål i rad att hemmalaget hade vänt.

””

Underhållande

Men ett strålande förarbete av Emil Forsberg, som spelade fram till Carl Persson gav 3-3 inför den avslutande akten. Som också den blev spännande.

Publiken bjöds verkligen på stor underhållning under samtliga tre perioder där de i den sista på nytt fick se hur deras lag tog ledningen. Lucas Elvenes skickade in pucken mot mål där gästernas Fredrik Händemark hade oturen att styra pucken i eget mål, 4-3.

"Häftigaste matchen"

Men det var inte slut där, långt ifrån. Malmö kvitterade 4-4 sex minuter in i sista perioden och det var fortfarande helt öppet hur matchen skulle sluta.

Med nio minuter kvar fick Daniel Widing pucken på djupet, tog den med sig och sköt in 5-4 - hans 200:e SHL-poäng hade inte kunnat komma lägligare. Kort därefter satte Trevor Mingoia sitt andra mål för kvällen som till slut innebar tvåmålsöverläge för ett utav lagen - och slutresultatet, 6-4.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons