Annons

Rögle säkrade nytt SHL-kontrakt

Rögle såg till att Linköping nollades för andra omgången i rad - och säkrade dessutom nytt SHL-kontrakt. Efter utlåningen till allsvenska Oskarshamn återförenades bröderna Lucas och Ludvig Elvenes i samma kedja - och sköt moderklubben kvar i högsta ligan med dubbla fullträffar i 3-0-segern.(TT)
Publicerad 6 mars 2018

När pappa Stefan Elvenes spelade i Rögle under 1980- och 90-talet hade han äldre brorsan Roger och ett tag även lillebror Tord i samma lag.

Nu är det sönerna Ludvig (21) och Lucas (18) som för familjetraditionen vidare - och är på väg att slå sig in i klubbens SHL-lag på allvar.

””
Annons

Dubbla fullträffar

I tredje matchen efter återkomsten till moderklubben i Ängelholm svarade han för två läckra mål fram till både 1-0 och 2-0 i slutet av den första perioden.

Båda gångerna assisterad av lillebror Lucas.

””
””

Ludvig har bara gjort tre matcher i SHL den här säsongen, medan Lucas är uppe i 26 stycken. Lillebror har varit med mer på resan från ett mycket dystert läge och stor risk för kvalspel till att hänga kvar.

””

Hyllade bröderna

Tränaren Cam Abbott hyllade inte bara målvakten Justin Pogge för sin nolla och stabila spel - utan dessutom bröderna Elvenes.

””

Linköping pepprade 40 skott mot Pogge - men lyckades inte överlista honom en endaste gång.

Därmed tvingades ett av fansen utbuat LHC kliva av isen för andra matchen i rad utan att göra mål. Östgötarna har åkt på stryk åtta av de nio senaste omgångarna, förlorat sex raka hemmamatcher och bara producerat sju mål på de sju senaste matcherna.

Därför är det redan med två omgångar kvar att spela klart att man måste spela play in för att ha chans att nå kvartsfinal.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons