Annons

Publikfest väntas i cupfinalen

Runt 22 000 åskådare väntas se Svenska cup-finalen mellan Malmö FF och Häcken på Swedbank Stadion. Om det blir verklighet är det den bästa publiksiffran i en cupfinal hittills utanför Solna.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

Vid lunchtid på onsdagen hade det sålts drygt 21 500 biljetter till torsdagens final av Svenska cupen mellan Malmö FF och Häcken.

””

Kapaciteten ligger på 22 500, men helt fullt väntas det inte bli. Gästande Häcken har tilldelats 1 100 biljetter till sin sektion och har i nuläget sålt 650 av dem.

””
Annons

Aldrig tidigare har en cupfinal utanför Solna (Råsunda och Friends Arena) lockat så många åskådare. Den tidigare rekordnoteringen är från 1943 i Norrköping när 19 595 åskådare såg omspelet av finalen mellan IFK Norrköping och AIK. Bästa publiksiffran hittills i en cupfinal är 35 087 åskådare på Råsunda när MFF mötte IFK Norrköping 1944.

Svenska cupen-finalen arrangeras av Svenska fotbollförbundet, som delar på biljettintäkterna med finallagen MFF och Häcken. Genom lottning blev Swedbank Stadion utsedd till finalarena.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons