Annons

Präktig skandal avslutade bordtennis-SM

Bordtennis-SM i Helsingborg slutade med en präktig skandal. Kristian Karlsson vann herrsingeln, men utan att det blev någon finalmatch. Motståndaren Jens Lundquist vägrade spela efter att överdomarna underkänt hans racket. - Det är fruktansvärt tråkigt, tragiskt helt enkelt.(TT)
Publicerad 4 mars 2018

En racket får inte överskrida 4,03 millimeter vilket Jens Lundquists racket gjorde enligt det mätinstrument som användes. Lundquist ifrågasatte mätinstrumentets funktionalitet.

””

"Extremt tråkigt"

Annons

Kristian Karlsson som tog sin tredje singeltitel var förstås väldigt besviken och hade velat spela finalen hellre än något annat.

””

Både Karlsson och Lundquist hade imponerat stort fram till finalen. I semifinalen slog Karlsson Jon Persson, SM-vinnaren 2016, efter att ha vänt ett par svåra underlägen.

Lundquist besegrade regerande mästaren Anton Källberg i sin semifinal. Också det på ett imponerande sätt.

Ekholm vann igen

De två prestationerna kom nu helt i skymundan av det debacle som inträffade i samband med finalen. Aldrig tidigare har en SM-final avgjorts på walkover efter beslut av överdomarna. Jens Lundquist markerade sitt missnöje med att vägra att komma till prisutdelningen.

I damfinalen försvarade Matilda Ekholm SM-titeln efter en spännande final över sju set mot Linda Bergström.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons