Annons

Pittsburgh visar storform

Pittsburgh vägrar förlora. NHL:s formstarkaste lag besegrade Winnipeg med 4-0 och är nu uppe i åtta raka segrar. Pittsburgh mot Winnipeg blev en hård kamp med mycket fysiskt spel, en ishockey som hemmalaget trivdes bäst med den här kvällen. - Det är ett tufft lag. De är stora.(TT)
Publicerad 5 januari 2019

Pittsburgh mot Winnipeg blev en hård kamp med mycket fysiskt spel, en ishockey som hemmalaget trivdes bäst med den här kvällen.

””

Hård kamp ger inte alltid många lägen, och så inte heller den här kvällen. Matchen avgjordes redan i den första perioden när Pittsburgh gjorde två mål på drygt en halv minut.

Annons

Avgjort på 33 sekunder

Olli Määttä gav laget ledningen, 14 minuter in i matchen. På passning från Marcus Pettersson kunde Määttä se sitt skott i numerärt överläge ta på Winnipegs Blake Wheelers klubba och gå in i mål.

33 sekunder senare, när Zach Aston-Reese sköt ett skott som tog på Matt Cullens skuldra och sedan tursamt studsa i mål.

Men matchhjälte blev ändå målvakten Murray, som motade 33 skott och inte släppte någon puck förbi sig och för nionde gången i sin NHL-karriär höll nollan.

Landeskog nätade

Gabriel Landeskog satte säsongens 25:e mål när hans Colorado besegrade New York Rangers med 6-1. Landeskog noterades även för en assistpoäng och har sammanlagt 47 poäng, en mindre än Elias Lindholm som är bäste svensk i poängligan så här långt under säsongen.

Störst jubel i Denver fick Ryan Graves, som fastställde slutresultatet 6-1 med sitt allra första NHL-mål.

Målvakten Henrik Lundquist spelade inte för Rangers.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons