Annons

Piteå tar sommarledigt som serieledare

Piteå är tillbaka som vinnare och får gå på sommarledighet som serieledare i damallsvenskan efter 2-1 mot LB07. Extra skönt för anfallaren Madelen Janogy som äntligen fick göra säsongens första mål. Skånska motståndare har inte varit Piteås favorittyp den senaste tiden.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

Skånska motståndare har inte varit Piteås favorittyp den senaste tiden. Efter en strålande inledning med sju raka segrar har de tre senaste matcherna innan den här omgången slutat med förlust i ordningen: Rosengård hemma, Kristianstad borta och Vittsjö borta.

Men hemma mot Malmölaget LB07 motades äntligen Skånespöket i grind.

Annons

Efter att ha skapat betydligt fler chanser än gästerna kunde Nina Jakobson skjuta in 1-0 på ett inlägg från Madelen Janogy från högerkanten strax innan halvtid.

I början av den andra halvleken kvitterade LB07 genom Anna Eveliina Parikka - men Janogy hade mer att komma med. Anfallaren som i fjol blev lagets främsta målskytt med sju mål har fram tills nu stått på noll.

Hennes första för säsongen kom efter en tilltrasslad hörna där hon till slut kunde skicka upp bollen i nätet som innebar 2-1.

Piteå tar därmed tillbaka serieledningen på 24 poäng, två poäng före Göteborg och fyra före Rosengård.

Nu väntar ett uppehåll innan allsvenskan är tillbaka igen den 5 augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons