Annons

Pep Guardiolas sista chans

Bayern München är nu bara en match ifrån att åka ur Champions League redan i semifinal för tredje året i rad. Atlético Madrids 1-0-seger från den första matchen är dock bara en 1-0-seger. - Det är inte över än, säger Bayer Münchens manager Pep Guardiola. För Guardiola blir matchen extra viktig.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

För Guardiola blir matchen extra viktig. Sedan han kom till de regerande Champions League-mästarna Bayern München 2013 så har det blivit förlust i två raka semifinaler:

Mot Real Madrid 2014 och Barcelona i fjol.

Annons

Nu kan det bli ett svidande nederlag mot ännu ett spanskt lag.

””

Ryggont stör

Han får dock klara sig utan Arjen Robben, som har haft problem med baksida låret de senaste månaderna, och försvararen Holger Badstuber. Däremot ser Franck Ribéry ut att vara spelklar efter sina ryggbesvär. Fransmannen kunde träna på måndagen.

””

För Diego Simeone och hans Atlético Madrid ser det bättre ut. Mittbacken Diego Godín är tillbaka i truppen efter sin lårskada, och både Yannick Ferreira Carrasco och Tiago Mendes är med truppen i München.

Bra statistik

Simeone har goda förhoppningar om ett avancemang.

””
””

Skulle till exempel Antoine Griezmann, som har gjort 30 mål under säsongen, Fernando Torres eller Saúl Ñíguez, som gjorde målet senast, få in en boll så behöver Bayern göra tre mål för att gå vidare.

Bayern Münchens Thomas Müller, som var petad senast, har utlovat "fyrverkeri".

””

Bayern har vunnit samtliga fem hemmamatcher i turneringen denna säsong, och elva raka i ligan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons