Annons

"Jag kommer att sakna detta otroligt mycket"

Våren 2015 missade han en allsvensk match när dottern Signe föddes. Annars har Andreas Johansson alltid spelat. Men nu tog lagkaptenen farväl av IFK Norrköping som silverman. - Jag kommer att sakna det här otroligt mycket, säger "Ante".(TT)
Publicerad 11 november 2018

Hisingens himmel var svartgrå och strålkastarskenet kallt. Det regnade över Bravida arena när Andreas Johansson för sista gången klev ut som Norrköpingsspelare från en fotbollsplan.

Men han var varm inombords, och leendet syntes gång på gång.

””
””
Annons

Verkningslös vinst

IFK Norrköping gjorde vad de behövde. Men 1-0-segern mot Häcken, efter mål av Simon Skrabb med fenomenalt förspel av Simon Thern, hade ingen verkningsgrad i tabellen. Den hjälp som hade behövts från Kalmar FF mot AIK, den kom aldrig.

””

Medan guldfirandet brakade igång på en annan kust, 30 mil bort, hyllades lagkaptenen Andreas Johansson och hans lag av Norrköpingsfans som täckte hela den östra läktaren och lite till.

"Ante, Ante, Ante!", var det som fansen mest sjöng. Men även "Daja" (Daniel Sjölund) och "Jensa" (tränaren Jens Gustafsson) hördes från den gigantiska unisona kören.

Alla tre ropades i tur och ordning fram för att få megafonen i handen och dra igång var sin sång tillsammans med läktarfolket.

"Allt för klubbmärket"

””

Han vill krama dem en gång till och säga hejdå innan de reser ner till Halmstad medan han fortsätter silverfirandet och resan till Norrköping.

””

TT: Vad vill du göra med HBK när du nu kommer tillbaka hem?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons