Annons

Stensons kvalsvit bruten

Det höll i 35 tävlingar och över två år - men på Quail Hollow-banan i Charlotte, USA, sprack Henrik Stensons fina svit över klarade kvalgränser på PGA-touren. Efter att ha räddat par på den första rundan försvann chanserna till fortsatt spel med sex bogeys och totalt tre slag över banans par på den andra.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

Efter att ha räddat par på den första rundan försvann chanserna till fortsatt spel med sex bogeys och totalt tre slag över banans par på den andra.

"Jag kan väl skriva en bok om varför jag inte gillar denna banan", säger Stenson till Svensk Golf.

Annons

Att Stenson var på plats den här veckan, efter två raka misslyckanden 2012 och 2013, beror på att PGA-mästerskapen avgörs på Quail Hollow nästa år. Att värna om sviten var inte aktuellt.

"Om jag brydde mig om 35 kvalgränser hade jag inte varit här", säger Stenson.

David Lingmerth är bäste svensk på delad 24:e plats med totalt två under par. Ett slag sämre totalt har Henrik Norlander, som klättrade i tabellen efter andra ronden på ett under par till en delad 35:e plats.

Jonas Blixt klarade inte heller cutten, trots att andra rundan var klart godkänd med ett under par. Första rundans fem över par gjorde dock kvalgränsen omöjlig att slå.

I topp finns tio amerikaner, vassast hittills är Andrew Loupe på totalt åtta under par.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons