Annons

Favoriterna höll i herrarnas fjärderunda

Federer vidare. Nadal vidare. Och Novak Djokovic vidare. Den fjärde omgången av herrturneringen i Wimbledon blev fri från tunga favoritfall. Medan favoriterna har fallit en efter en på damsidan så har den stora favoriten på herrsidan fortsatt att imponera i Wimbledontennisen.(TT)
Publicerad 9 juli 2018

Medan favoriterna har fallit en efter en på damsidan så har den stora favoriten på herrsidan fortsatt att imponera i Wimbledontennisen.

Roger Federer behövde bara 16 minuter för att få 6-0 i första set och ta kommandot i setställningen mot fransmannen Adrian Mannarino. I slutänden blev det en seger med 6-0, 7-5, 6-4, och en säkrad kvartsfinalsplats för schweizaren.

Annons

Federer har nått kvartsfinalen i 15 av sina 16 Wimbledonframträdanden, och har i och med dagens seger 32 raka setsegrar i tävlingen.

””

Anderson besegrade Gael Monfils, Frankrike, i en jämn drabbning med 7-6, 7-6, 5-7, 7-6.

"Viktig stund"

I kvartsfinal är även Rafael Nadal. Spanjoren är för första gången på sju år i en Wimbledonkvartsfinal på gräs efter att ha slagit ut tjecken Jiri Vesely med siffrorna 6-3, 6-3, 6-4.

””

I sin första kvartsfinal sedan 2011 väntar antingen Juan Martin Del Potro från Argentina eller Gilles Simon, Frankrike, för 32-åringen. Vem det blir får han dock veta först under tisdagen, då de inte hann spela klart sin match under måndagen.

Novak Djokovic, som var sist till start av samtliga, hann dock avfärda unge ryssen Karen Khatjanov innan skymning. Segern med 6-4, 6-2, 6-2 ger tolfteseedade Djokovic en kvartsfinalsträff med japanen Kei Nishikori.

Servefest väntar

Federer, Nadal och Djokovics matcher utgör tre fjärdedelar av kvartsfinalsuppsättningen.

Den fjärde och sista kvartsfinalen väntas bli en hårdservande affär.

Amerikanen John Isner och kanadensaren Milos Raonic är inte kända för långa bolldueller, där de ligger etta och tvåa i antalet serveess i turneringen.

Annons

När Isners 135 serveess ställs mot Raonics 117, på gräs, förväntas en rejäl holmgång.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons