Annons

On Track Piraten vann Gulddivisionen

Under fyra år hade Hans Strömberg bara kört sin stjärna On Track Piraten tre gånger i tävling. I år har Rättvikstränaren kört tre lopp och tagit två segrar. På lördagen kom en ny seger i Guldivisionen med Dalarnas bästa häst. - Han är ett unikum, sade segerkusken.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Hans Strömberg körde On Track Piraten i maj 2014 och slutade oplacerad i Örebro. Därefter tog ekipaget en andraplats i januari 2015 på Romme och hemma i Rättvik i augusti 2016. I övriga lopp har Strömberg valt att använda toppkuskar som Johnny Takter, Kaj Widell, Erik Adielsson och Örjan Kihlström.

””

Efter några mindre bra insatser av On Track Piraten i slutet av året tog Strömberg själv hand om tävlingstömmarna.

Annons

Det började med seger på Romme till nästan tio gånger pengarna. Därefter var han femma i guldfinalen på Solvalla.

I lördagens guldlopp i Eskilstuna skulle Zenit Brick, körd av Örjan Kihlström, vara oslagbar. Men Dalahästen slog till igen.

””

Duell på upploppet

Över upploppet blev det en härlig duell mellan Zenit Brick och On Track Piraten. Den förstnämnde kopplade ett klart segergrepp i början av upploppet men On Track Piraten tog in decimeter för decimeter.

””

On Track Piraten tog 39:e segern i 124:e starten. Han fick ytterligare 200 000 kronor i prissumma och närmar sig 16 miljoner kronor. Det innebär en 16:e plats bland landets vinstrikaste hästar.

Zenit Brick var stor i nederlaget som tvåa.

Galopp i starten

Olle Rols tog femte raka V75-segern och är vinterns häst på riksspelet. Men det var nära att segerraden brutits i starten.

””

Tränaren Mats Rånlund och delägaren/sambon Anne Haglund trodde knappt sina ögon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons