Angeldahl: "Bara tackar och tar emot"

Filippa Angeldahl tog för sig, med besked, i sin första A-landskamp från start. Hennes mål banade vägen för en svensk gruppseger i Algarve cup. - Jag känner verkligen att jag kan få ut mina spetskvaliteter, säger 20-åringen efter 3-0 mot Ryssland. Nu väntar Nederländerna i final.(TT)
Publicerad 5 mars 2018

Mot Sydkorea blev det en halvtimmes inhopp. I 3-0-segern mot Ryssland blev det första A-landskampen från start för 20-åriga Filippa Angeldahl.

Från startelvan passade hon på att ta för sig, med besked, på det svenska innermittfältet.

Linköpingsspelaren testade flera gånger om sitt långskott, fördelade spel, vann yta på mitten och slog både frisparkar och hörnor.

TT: Inte ofta en startelvadebutant får ta de fasta situationerna?

””

"Tog ju i vinden"

En av frisparkarna gick till och med i mål. Det såg ut som ett inlägg, men bollen gick likväl förbi alla huvuden och fötter i straffområdet. Den gick även förbi huvudet på en felplacerad Julia Gritjenko i det ryska målet - vidare in i nät, tack vare den kraftiga medvinden, med halvtimmen spelad.

””

TT: Det var ett skott ändå alltså?

””

Oavsett ursprunglig intention så var det ett första A-landslagsmål för Filippa Angeldahl, som trivts i den nya, tuffa, landslagsmiljön.

””

Rolfö tvåmålsskytt

Angeldahls 1-0:a i första halvlek, plus en urtjusig "sombrerofint" i inledningen av matchen av ryska Marina Fedorova, var de godbitar som stack ut från den första halvleken.

Den andra bjöd dock på ett rent smörgåsbord av delikatesser. Fridolina Rolfö var den som bidrog mest med två distinkta avslut - som båda resulterade i mål. Det första ur snäv vinkel i inledningen av andra halvlek, och det andra på ett volleyskott efter en tilltrasslad hörnsituation.

Mål blev det inga fler, men chanser skapade Sverige gott om.

””

I och med att Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic fick chansen från start i mål, med en hållen nolla dessutom, så innebar det att samtliga spelare i truppen också fick speltid under turneringen.

Pussel inför avslutningen

Och många har imponerat - dessutom.

””

Att pussla ihop alla spelare med belastning, motstånd och dynamik i åtanke har inneburit en hel del timmar vid ritbordet för den svenska tränarstaben.

Några fler timmar blir det inför finalen på tisdag, där Sverige, i egenskap av näst bästa gruppsegrare i turneringen tack vare målskillnad, ställs mot regerande Europamästaren Nederländerna.

TT: Inte helt lätt för dig att ta ut ett lag till den matchen?