Annons

Ödmjuk Jeppsson spås bli näste superstjärna

Simon Jeppsson har under hösten dominerat den svenska handbollsligan. Den 21-årige Lugitalangen spås bli Sveriges nästa storstjärna och får nu chansen att visa upp sig för handbollsvärlden i VM. - Det ska bli ett hejdundrande äventyr, alltså, säger han.(TT)
Publicerad 8 januari 2017

Det är svårt att inte lägga märke till Simon Jeppsson på en handbollsplan. Han är 2,03 meter lång, rödhårig och spänstig. Dessutom är han begåvad med en skottarm som många andra bara kan drömma om.

Under hösten har han dundrat in 127 mål, varav 30 straff, på 18 matcher för serieledande Lugi och leder också skytteligan i serien. I sista matchen före VM-uppehållet satte han tio mål mot Ricoh.

””
Annons

Klar för storklubb

I de två träningsmatcherna mot Norge som Sverige spelat under VM-uppladdningen har Jeppsson gjort nio mål och det lär bli fler när Sverige genrepar mot Chile i Malmö på måndagskvällen.

Han gjorde debut i A-landslaget i höstas, i EM-kvalet, och hade egentligen inte vågat hoppas på en plats i VM-truppen.

””

I sommar går flyttlasset från Sverige till Tyskland och bundesligahandboll i storklubben Flensburg. Tränaren Ljubomir Vranjes som värvat Jeppsson till Flensburg har beskrivit honom som unik inom svensk handboll. Sällan kommer det fram en spelare med Jeppssons storlek och skyttekraft kombinerat med en speluppfattning av toppklass.

Jobbar hårt

Men det är inte bara rå talang som ligger bakom succén.

””
””

Ny roll

Även Jeppsson själv försöker hålla förväntningarna och sig själv nere på jorden. 2014 drog han av korsbandet och han tackar perioden han fått efter det, där han fått träna upp sig själv och kunnat spela kontinuerligt, för framgången.

Med de nya intrycken från först nu landslaget och sedan Flensburg hoppas han bli bättre på - egentligen allting.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons