Annons

Obama bjuder in Cubs till Vita huset

USA:s president Barack Obama och presidentkandidat Hillary Clinton har kopplingar till Chicago. De båda politikerna stämde in i hyllningskören efter Cubs seger i World Series - och Obama hoppas få besök av mästarlaget innan uttåget ur Vita huset.(TT)
Publicerad 3 november 2016

Basebollaget Chicago Cubs vann världsmästartiteln World Series efter att ha vänt och vunnit den sjunde och avgörande finalmatchen mot Cleveland Indians.

I USA har den professionella idrotten en stark politisk betydelse, något som synts på sociala medier under torsdagen.

Annons

"De gjorde det! 108 år och torkan är äntligen över. Vilket sätt att skriva historia", skrev Hillary Clinton, som är född och uppvuxen i Chicago, på Twitter.

69-åringen, som tillhör Demokraterna, är i mitt i sluttampen av valrörelsen för att bli USA:s nästa president. Den sittande presidenten Barack Obama stöttar partikamraten Clinton hela vägen in mot valdagen på tisdag.

55-årige Obama var tidigare senator i Illinois, Chicagos delstat, och är en supporter av Cubs lokalrival White Sox som vann World Series 2005.

"Det hände. Cubs vann World Series. Det är en förändring som även den här södersupportern kan tro på. Vill ni komma till Vita huset innan jag lämnar?", twittrade Obama, som lämnar det amerikanska presidentresidenset den 20 januari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons