Gefle ordnade sen kvittering

Jordan Larsson fick växa in i allsvenskan förra året. Nu ska han ta klivet och visst visade jättetalangen vägen direkt när Helsingborg tog en poäng borta (1-1) mot Gefle i premiären. Pappan och tränaren Henrik Larsson tog dock inte ut några svängar i snacket inför premiären.(TT)
Publicerad 3 april 2016

Pappan och tränaren Henrik Larsson tog dock inte ut några svängar i snacket inför premiären.

Det var mest "laget" och "jobba hårt" som gällde men också att våga ta chanserna när de kommer:

””

Passivt Gefle

Laget och inte minst Jordan Larsson tog de orden till sig - till en början.

Jobbade lugnt och metodiskt, hittade och utnyttjade raskt luckorna hos ett lite väl defensivt, ja snudd på passivt, Gefle i första halvlek.

När Adam Eriksson i nionde minuten tog en löpning på vänsterkanten och med precision skickade in bollen i Gefles straffområde var Jordan Larsson där och mötte upp med en perfekt nickskarv ner i ett av hörnen bakom Emil Hedvall i hemmamålet.

Fjärde målet i karriären för Larsson - som är inne på sin tredje säsong i allsvenskan och som gjorde sina tre övriga allsvenska mål under förra året.

Men tålamodet höll sig inte riktigt matchen igenom för Helsingborg som fick nöja sig med en poäng.

Skrabb kvitterade

Nye Geflekaptenen Anders Bååth pratade i pausintervjun om att "höja oss och spela mer aggressivt när vi har bollen" och visst gjorde hemmalaget det i andra då man tog betydligt mer initiativ och satte en tyngre press på Helsingborg.

Det lönade sig.

I 75:e minuten rullade Johan Bertilsson in en boll i målområdet som gästerna inte fick kontroll på.

Det fick i stället nyvärvade Gefles nyvärvade målskytt Simon Skrabb som i fart fick på en fot och styrde in kvitteringen. Skrabb var även nära att överlista Pyzdrowski sex minuter senare men fick nöja sig med ett mål och en poäng.