Annons

Nytända stjärnorna kan nobba storklubbar

De tog allsvenskan med storm, och storklubbarna står på kö. Men trots utgående kontrakt kan landslagsspelarna Anna Anvegård och Julia Karlernäs bli kvar i Växjö respektive Piteå. - Jag tror att jag kan fortsätta utvecklas här, säger Karlernäs.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Anna Anvegård blev tvåa i skytteligan och såg med sina 14 mål till att nykomlingen Växjö gjorde en stark debut i damallsvenskan.

Julia Karlernäs var samtidigt en av seriens bästa mittfältare, gjorde 11 mål och hade stor del i Piteås överraskande SM-guld.

Annons

Eftersom båda dessutom sitter på utgående kontrakt är det lätt att förstå att de mer etablerade svenska toppklubbarna gärna lägger vantarna på de nytända stjärnskotten.

VM kan avgöra

Så lättövertygade verkar de dock inte vara. Både Anvegård och Karlernäs för diskussioner med sina nuvarande klubbar om en fortsättning.

””

Sommarens världsmästerskap i Frankrike är något som spelarna lägger stor vikt vid inför beslutet om var karriärerna ska fortsätta. De har etablerat sig i landslaget under året, och båda finns med i den svenska truppen inför söndagens landskamp i Rotherham, borta mot världstrean England.

Ett klubbyte skulle kunna innebära mindre speltid, vilket i sin tur kan riskera en plats i VM-truppen. Piteåstjärnan Karlernäs räknar med att komma med besked om framtiden inom ett par veckor.

””

Stänger dörren

21-åriga Anna Anvegård har spelat i Växjö sedan 2015. Det kan bli fler säsonger, trots att storklubbarna drar i henne. En flytt utomlands är hur som helst utesluten.

””

Och även om hon smickras av intresset från andra klubbar i Sverige känner hon knappast något behov av att skynda iväg från Småland.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons