Annons

Nytänd Källman siktar mot EM

Han missade OS och VM på grund av skador och tillökning i familjen. Men till EM nästa år är handbollsveteranen Jonas Källman med, om Sverige går dit. - Är jag bara skadefri och det funkar med familjen, säger han.(TT)
Publicerad 5 maj 2017

Sverige är obesegrat i EM-kvalet efter tre matcher och behöver bara en seger till för att boka en plats i EM-slutspelet i Kroatien i januari. Den kan komma redan på lördagen, mot Ryssland, i Linköping. Vid förlust återstår två chanser, mot Montenegro och Slovakien i juni.

Sverige besegrade Ryssland i S:t Petersburg i onsdags med 29-21, en komfortabel seger mycket tack vare storspel från målvakten Mikael Appelgren. Men att det skulle bli en enklare i returen på hemmaplan tror inte Källman.

””
””
Annons

"Ett jädra go"

Efter OS förra sommaren, som Källman missade på grund av skador, slutade ett helt gäng av landslagsspelare och förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson. Källman, däremot, återkom till landslaget när EM-kvalet drog igång i höstas och blev kapten i Kristján Andréssons nya och unga landslag.

””
””

Ett läger i taget

Han säger att om motivationen finns, och just nu tycker han att det känns väldigt roligt med handbollen, så räknar han med EM-spel nästa år.

””
””

Till vardags spelar vänstersexan i ungerska Pick Szeged i Budapest, där han har två säsonger kvar på kontraktet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons