Annons

Dopningsmisstänkta åkarna stängs av

Aleksej Poltoranin, Dominik Baldauf, Max Hauke, Karel Tammjärv och Andreas Veerpalu stängs alla av efter dopningsrazzian under skid-VM. Norrmannen Trond Nystad säger samtidigt upp sig från jobbet som österrikisk landslagstränare efter skandalen.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Kazaken Poltoranin och österrikarna Baldauf och Hauke släpptes av polis under torsdagen efter att de ska ha erkänt bloddopning.

Nu stängs de av tillfälligt, och med omedelbar verkan, uppger Internationella skidförbundet (Fis). Detsamma gäller estländarna Karel Tammjärv och Andreas Veerpalu.

Annons

Tammjärv pratar

Tammjärv kommenterar nu dessutom själv dopningen i en intervju med estländska tidningen Öhtuleht. Han säger att han började 2016 då han kände att hans resultat inte var tillräckliga.

””

Kazaken och estländarna stängs av efter beslut från Fis, med hänvisning till förbundets antidopningsregler. Beslutet om att stänga av Dominik Baldauf och Max Hauke kommer i stället från den österrikiska antidopningsbyrån.

"Fis: Tydlig signal"

"Samtidigt som de senaste dagarnas händelser har kastat en mörk skugga över sporten är det samtidigt en tydlig signal att Fis inte tolererar dopning och det är en tydlig signal till andra utövare att det kommer att innebära kraftfulla personliga, rättsliga och idrottsliga konsekvenser för den som dopar sig", säger Fis-ordföranden Gian Franco Kasper i ett pressmeddelande.

I spåren av bloddopningsskandalen säger norrmannen Trond Nystad samtidigt upp sig från jobbet som tränare för det österrikiska skidlandslaget.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons