Tre snabba mål avgjorde för Pittsburgh

Mästarlaget Pittsburgh vann även den andra Stanley Cup-finalen mot Nashville, med 4-1 efter en stark avslutning. - Fortsätter vi spela som i tredje perioden ser det bra ut, säger Patric Hörnqvist till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Det blev en ny förlust för svensklaget Nashville, trots att matchen inleddes med ett drömmål av Pontus Åberg som snurrade upp Pittsburghbacken Olli Määttä och vände bort Matt Murray i målet.

Åberg uppges vara den förste svenske rookien att göra mål i en Stanley Cup-final sedan Jonathan Ericsson 2009.

Pittsburgh kvitterade i slutet av första perioden. Och i början av den tredje gjorde Pittsburgh tre mål på knappt 3,5 minut. Jake Guentzel blev tvåmålsskytt.

"Ser helt klart bra ut"

Pittsburgh vann även den första Stanley Cup-finalen mot Nashville, med 5-3. Bäst av sju matcher gäller.

””

Även han hade kunnat få ett mål i protokollet, men det dömdes bort efter videogranskning för offside.

””
””

Rinne utbytt

De kommande två matcherna spelas i Nashville. Hemmaplan kan tända Predators. Men då behöver också den finländske målvakten Pekka Rinne spela bättre. Han har varit mycket bra tidigare i slutspelet, men har inte varit bra i finalerna. I den första släppte han in fyra mål på elva skott och i den andra byttes han ut efter att ha släppt in fyra mål på 25 skott.