Nordiskt samarbete gav Washington-seger

Sverige, Sverige, Danmark. Washington gjorde tre mål i segern mot New Jersey och alla kom från nordiska klubbor. - Säsongen börjar nu, säger Nicklas Bäckström, en av målskyttarna. André Burakovsky inledde målskyttet när han i en tre mot två-kontring pangade in 1-0.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

André Burakovsky inledde målskyttet när han i en tre mot två-kontring pangade in 1-0. Det hade då inte ens gått tre minuter. Burakovsky har nu gjort mål i tre matcher i rad.

””
””

Akrobatisk räddning

Det tidiga målet var länge matchens enda. Inte för att det saknades chanser, bland annat stod Washingtons målvakt Braden Holtby för en svettig räddning i första perioden när New Jerseys Kyle Palmieri såg ut att ha öppet mål. Men Holtby lyckades med en akrobatisk manöver rädda med axeln.

””

Först drygt fyra minuter in i tredje perioden kunde Bäckström göra 2-0 i spel i numerärt överläge. Med minuten kvar att spela fastställde danske Lars Eller slutresultatet 3-0 i öppen kasse.

””

Sneglar mot slutspel

Washington har nu vunnit sex raka matcher och börjar lägga sig i bra position inför Stanley Cup-slutspelet.