Annons

NHL-premiär i Göteborg - för första gången

Höstens planerade NHL-premiär mellan Edmonton och New Jersey på svensk mark ska arrangeras i Scandinavium. Matchen spelas den 6 oktober. Det blir första gången en seriematch i NHL spelas i Göteborg.(TT)
Publicerad 6 mars 2018

Höstens planerade NHL-premiär mellan Edmonton och New Jersey på svensk mark ska arrangeras i Scandinavium. Matchen spelas den 6 oktober. Det blir första gången en seriematch i NHL spelas i Göteborg.

"Jag tror på en fullsatt arena och då är det inte mycket som slår stämningen i Scandinavium", säger arrangerande Got Events vd Lotta Nibell i ett uttalande.

Annons

Enligt tidigare medieuppgifter skulle matchen i oktober, som inleder NHL-säsongen 2018-2019, arrangeras i Globen i Stockholm som varit fallet tio gånger tidigare. Men så blir inte fallet.

I Edmonton spelar svenskarna Oscar Klefbom, Adam Larsson och Pontus Åberg, i New Jersey Jesper Bratt och Marcus Johansson.

New Jersey och Edmonton spelar träningsmatcher i Schweiz respektive Tyskland innan lagen kommer till Göteborg. Senare under hösten spelas ytterligare två NHL-matcher i Norden. I november möts Florida och Winnipeg i två matcher i Hartwall Arena i Helsingfors.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons