Annons

Supportrar rasar mot klubbens beslut

Den allsvenska spelare som anklagas för sexuellt utnyttjande av barn får träna med sin klubb igen. Ett beslut som en av lagets supporterföreningar fördömer. "Vi ser fram emot en framtid utan den här spelaren", skriver supporterföreningen på sin webbplats.(TT)
Publicerad 11 januari 2018

Den misstänkte fotbollsspelaren har varit avstängd sedan i september. Nu har klubben fått information om att den rättsliga prövningen kommer att dröja ganska lång tid. Därför häver man avstängningen och spelaren får träna med laget igen.

"Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen", skriver klubben på sin webbplats.

Annons

De skriver också att man fortfarande ser "mycket allvarligt på de anklagelser som framförs."

Att spelaren åter är välkommen till träningar kritiseras hårt av en av lagets supporterföreningar. Supporterklubben skriver på sin webbplats att deras ställning är att spelaren i fråga inte ska få representera den allsvenska föreningen på något vis, "i synnerhet inte i matchtröja".

Spelaren häktades i höstas misstänkt för våldtäkt mot barn. Han släpptes senare då tingsrätten gjorde bedömningen att det inte fanns sannolika skäl för misstanken våldtäkt av barn, däremot för misstanken sexuellt utnyttjande av barn i två fall.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons