Annons

Miljonsatsning ska ge alpinmedaljer

Svensk alpinsport satsar uppemot tio miljoner kronor till nästa säsong för att nå fler framgångar och få friskare åkare. Pengarna satsas på fler ledare. - Vi gör en ordentlig push på alla plan, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Det var lite magra resultat på herrsidan den senaste säsongen och dessutom ett oroande skadeläge på damsidan. Därför satsas det rejält med pengar på ytterligare tio personer på ledarsidan. Några av dem ska finnas i ett rehabteam som ska ledas av en "athletic director" med ansvar för rehabstrukturen och för forskning och utveckling. Den nya rollen får Jonas Enqvist.

””

Det satsas även på ett juniorlandslag och på att få spetskompetens på tränarsidan för de två främsta träningsgrupperna i landslaget.

””
Annons

De bästa tränarna

En av de nya herrtränarna är Jacques Theolier.

””

Världscuplaget på damsidan hade redan en etablerad struktur, menar Eliasson Winter. Där har man dock behövt fylla på med tränare efter Matias Eriksson och Hans Ottosson, som fått nya roller.

In kommer Luca Demarchi, som bland annat tränat amerikanska slalomstjärnan Mikaela Shiffrin, och farttränaren Kurt Mayr.

””

Målet sex VM-medaljer

Alpina landslaget har lyckats skriva flera stora och långsiktiga sponsringsavtal som möjliggör en satsning på mellan åtta och tio miljoner till den kommande säsongen.

Resultatmålet är sex medaljer i VM i St Moritz nästa år.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons