Annons

Förloraren Häcken bröt en barriär

Uträknade efter 45 minuter och 0-2-underläge. Då reste sig Häcken och straffade Malmö FF i Svenska cupen-finalen. - Vi har brutit en barriär, sade Peter Gerhardsson efter klubbens första historiska titel.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

När Häckentränaren Peter Gerhardsson kom in på presskonferensen efter Hisingsklubbens cuptriumf på straffar mot Malmö FF inför 22 302 åskådare på Swedbank Stadion var han samlad och tagen, men självklart lycklig.

””

Gladdes med klubbprofiler

Annons

Säsongen 2012 tog Bollklubben Häcken det stora silvret genom sin andraplats i allsvenskan och innan dess var förlusten i cupfinalen mot Djurgården 1990 den främsta meriten. Nu suddade klubben bort epitetet som en förlorare.

””

Framför allt gladdes han med ledare som exempelvis Dennis Andersson (klubbdirektör) och Sonny Karlsson (sportchef).

””

Från den första omgången mot Husqvarna i höstas har målbilden varit att cupäventyret kan sluta på platser som exempelvis Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford. Nu väntar kvalspel i Europa League för Häcken.

””

Långsiktigt betyder det att en barriär har brutits och att klubbens supporterled kan växa, menar Gerhardsson. Mot MFF var det drygt 800 Häckensupportrar på plats.

””

I cupfinalen såg det länge hopplöst ut för Häcken. Malmö ledde med 2-0 i paus, men när den forne Häckenspelaren Oscar Lewicki blev utvisad i den 51:a minuten förändrades allt.

””

"Skönt när det blev straffar"

Utvisning eller inte?

””

Trötta ben gjorde dock att Häcken inte kunde ta över spelmässigt.

””

Dagen innan finalen hade Häcken - till skillnad mot MFF - tränat på straffläggning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons