Annons

Ingen medalj för Kramer - sist i finalen

Stavhopparen Michaela Meijer och 800-meterslöparen Andreas Kramer var två av Sveriges medaljhopp i inomhus-EM i Glasgow. Men båda misslyckades i finalerna och slutade sist. - Det är jädrigt surt, jag hade hoppats på mer, säger Kramer.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

Favoriten på 800 meter, Andreas Kramer, slutade sist i finalen på 1.48,06. Spanjoren Alvaro De Arriba vann.

””

Andreas Kramer tog täten, hans favoritposition. Men sedan kunde han inte svara utan halkade efter allt mer - inför upploppet var det en slutkörd Kramer som inte hade några krafter för en medaljspurt.

””
Annons

21-åringen kom till EM som storfavorit, Europaetta med ett nysatt personligt rekord och hade dessutom vunnit alla lopp under vintern. Han tog sig komfortabelt genom försök och semifinal.

"Tävlat för lite"

Michaela Meijer rev ur sig i stavhoppsfinalen i EM på 4,65. Hon stannade på 4,45, hennes ingångshöjd, och slutade sist.

””

25-åringen fick hela 2018 förstört av en fotskada. Göteborgskan tvingades till operation för en fraktur i båtbenet i foten i början av året och missade både inomhus-VM och EM senare under året.

"Till EM utan förväntningar"

Hon har kommit tillbaka starkt och satte svenskt rekord under Nordenkampen i februari med 4,75, ett rekord som Angelica Bengtsson senare slog med ett 4,81-hopp. Bengtsson var medaljfavorit i EM, men rev ur sig i kvalet.

””

EM i Glasgow är första gången på två år som Meijer var i en mästerskapsfinal. Då, i EM 2017, kom hon femma.

Det blev inte heller någon medalj för Erica Kinsey i höjdhoppsfinalen. Kinsey klarade 1,91 men rev ut sig på 1,94 vilket resulterade i en sjundeplats.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons