Matchboll för St Louis

St Louis, med svenskarna Alexander Steen, Patrik Berglund och Carl Gunnarsson, är en seger från semifinal i ishockeyns Stanley Cup-slutspel. På lördagskvällen svensk tid vann laget borta mot Dallas med 4-1, vilket innebär ledning med 3-2 i matcher och chans att avgöra på hemmaplan natten till tisdag.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

I kvällens match gav Robby Fabbri bortalaget ledningen sex minuter in i den första perioden. Med god hjälp av Dallas-forwarden Brett Ritchie, som styrde in Fabbris passning i mål med skridskon.

Alex Goligoski utjämnade knappt fem minuter senare, men i mittperioden gjorde St Louis ett ryck med mål genom Dmitrij Jaskin och Troy Brouwer.

I tredje perioden drabbades St Louis av två utvisningar i tät följd, men Dallas ineffektivitet i powerplay - blott ett mål på 22 numerära överlägen - ställde till det på nytt. Och när laget väl kom till avslut var St Louis målvakt Brian Elliott säkerheten själv.

I stället kunde Paul Stastny avgöra knappt två minuter före slutsignalen när han sköt 4-1 sedan hemmalaget tagit ut målvakten i jakt på en reducering.

I Dallas finns tre svenskar som spelar, John Klingberg, Mattias Janmark och Johnny Oduya. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts borde vara intresserad av de två förstnämnda. Och Klingberg, femma i NHL-backarnans poängliga under grundserien, skulle kunna ta chansen att ansluta till Tre Kronor för att komma närmare en plats i höstens World Cup-lag.