Målsnålt Linköping besegrade Leksand

Linköpings tänkta målskyttar som Broc Little, Andrew Gordon och Niclas Bergfors floppar. Då krävdes att defensiva anfallskämpar som Sebastian Karlsson och Emil Sylvegård nätade för att ta slå jumbon Leksand med 2-1 efter förlängning.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

På pappret har Linköping en av SHL:s absolut bästa forwardsuppsättningar. Men på isen har östgötarna bara producerat tio mål under de sex första omgångarna.

Förväntade skyttar som förstakedjans Broc Little, Garrett Roe och Andrew Gordon har bara svarat för ett ynka mål vardera så här långt - och nyförvärvet Niclas Bergfors är fortfarande utan poäng.

För att inte topptippade LHC skulle åka på stryk igen - laget hade förlorat fyra av de fem första matcherna (två efter förlängning) - tvingades i stället de defensiva hårdjobbarna Sebastian Karlsson och Emil Sylvegård kliva fram i offensiven och avgöra.

Karlsson hyllades

Sylvegård tryckte in 1-0 i den andra perioden och Karlsson - som hyllades innan för att ha nått över 400 matcher i LHC-dressen - styrde in 2-1 i förlängningen.

””

Linköping körde över schweiziska Davos med 7-4 på bortaplan i CHL:s sextondelsfinal i tisdags. En del trodde säkert att målskyttet skulle börja lossna igen efter den showen. Men i SHL var det likadant som innan.

””

Sjunde raka för Leksand

Assisterande tränaren Klas Östman pratade om mentala knutar, som behöver lösas upp och att det finns mycket att jobba på spelmässigt.

””

Dessutom saknas norska landslagsbröderna Mathis och Ken Andre Olimb, som fortfarande är skadade. Och chansen finns att offensivt skickliga backstjärnan Gustav Forsling återvänder om han inte tar plats i NHL.

Leksand svarade för en heroisk kämpainsats och Martin Karlssons kvittering i sista perioden betydde en poäng.

””

TT