Annons

Målrikt och intensivt när Skellefteå vann

Dramatik, intensitet och hockeyunderhållning. Timrå-Skellefteå var en match som hade det mesta. Timrå hade effektiviteten men Skellefteå hade målen och fick alla poängen i segern med 6-4. Tim Söderlunds hårda och välplacerade 1-0-mål efter 8. 35 satte tonen för det som komma skulle.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Tim Söderlunds hårda och välplacerade 1-0-mål efter 8.35 satte tonen för det som komma skulle. Det var dessutom 20-åringens första mål sedan återkomsten till Skellefteå.

Hård var även Rickard Palmbergs kvitteringspuck, som följdes av att Joakim Lindström gav sitt Skellefteå ledningen åter innan periodpausen.

Annons

Onödigt, tyckte målskytt Palmberg.

””

"Hög intensitet"

Det skulle fortsätta att dyka upp Skellefteåchanser i andraperioden. Dessutom skulle det fortsätta rassla i nätet bakom Niklas Svedberg i hemmakassen. När Albin Lundin tog tillvara på en utsökt räkmacka från Andreas Wingerli så innebar det 4-2 och ett tidigt byte för den stackars Timråmålvakten.

””

Timrå hade bara fem skott i andraperioden - men vad gjorde det när man trots det hittade reduceringar två gånger om, till både 2-3 och 3-4.

Med den effektiviteten i färskt minne så rivstartade hemmalaget den tredje perioden med en kvittering efter bara 19 sekunder, signerad Ludvig Rensfeldt.

Tredje gången gillt

Men inte ens den chockstarten på perioden skulle bräcka Skellefteå, som replikerade mer eller mindre direkt genom Robin Alvarez.

När Edwin Hedberg senare tjusigt dribblade sig fram och placerade in 6-4 så hade Skellefteå, för tredje gången i matchen, införskaffat sig en tvåmålsledning.

Tredje gången gillt, visade det sig.

Timrå skickade ut även sin inhoppande målvakt Victor Brattström i båset, utan att ersätta honom, med knappt tre och en halv minut kvar, men fick inte ytterligare hål på Saik-målvakten Mantas Armalis.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons