Annons

Majorov VM-uttagen efter tuffa OS-kravet

Alexander Majorov, 26, och Anita Östlund, 17, representerar Sverige vid konståknings-VM i Milano, Italien, 19-25 mars. "Alexander ser fram mot VM väldigt mycket, då han inte lyckades klara de hårda kriterierna för att ta en plats i OS", säger Svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist.(TT)
Publicerad 6 mars 2018

Alexander Majorov blev sjua på EM i Moskva i januari efter nytt personligt rekord i det fria programmet. Det räckte däremot inte till en OS-uttagning av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Placeringskravet för att få åka ett OS är en topp åtta-placering i internationell konkurrens (VM eller liknande) eller att du blir uttagen av SOK på det så kallade framtidskriteriet.

Annons

Anita Östlund imponerade med pers under det korta programmet på EM då hon låg på sjätte plats inför friåkningen och till slut blev 17:e.

OS i Pyeongchang blev en stor besvikelse för den tonåriga talangen. Hon slutade på 28:e plats i kortprogrammet och kvalificerade sig inte till det fria.

"Anita inledde året med en seniormästerskapsdebut under EM i Moskva och följde upp det med att tävla i OS i Pyeongchang. Det här blir allra första gången hon tävlar i ett senior-VM. Även Alexander ser fram mot VM i Milano väldigt mycket, då han inte lyckades klara de hårda kriterierna för att ta en plats i OS. Båda är väl förberedda och det ska bli spännande att följa deras prestationer", säger Svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons