Luleå vann måstematch

Norrköping fick inte fira något avancemang till SM-finalen i basket inför hemmapubliken i Stadium Arena på onsdagen. Med ryggen mot väggen, 0-3 i matcher i bäst av sju, samlade grundserietvåan Luleå ihop sig och vann med 76-71 (33-32). Segerrycket kom i den tredje perioden då bortalaget gick ifrån till 58-49.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Segerrycket kom i den tredje perioden då bortalaget gick ifrån till 58-49. Norrköping kom tillbaka i slutperioden men Christopher Ryan och Toni Prostran höll sig kalla från straffkastslinjen i slutskedet och Luleå höll undan.

Jaraun Burrows gjorde 20 poäng och Alex Wesby 19 för Luleå. Landslagscentern Joakim Kjellbom var överlägset bäst i hemmalaget med 27 poäng och 12 returer.

Semifinalserien fortsätter i Luleå på fredag.