Annons

Johansson nollade ineffektivt Djurgården

Djurgården och nygamle backen Marcus Högström sköt och sköt - men några mål blev det inte. I stället studsade det rätt för Linköping i SHL-mötet mellan två av seriens ineffektivaste lag, 4-0. - Som målvakt måste man hjälpa sitt lag, sade Jacob Johansson som höll nollan för första gången i SHL.(TT)
Publicerad 5 januari 2017

Att lagen - länge - hade svårt att hitta rätt på Hovet var inte oväntat.

Linköping inledde visserligen året med att göra fem mål på Skellefteå men var dessförinnan mållöst i två matcher och inför resan till huvudstaden SHL-ishockeyns tredje mest ineffektiva lag. Djurgården är ännu sämre, behöver nära 15 skott på mål för att få in pucken och har bara Leksand bakom sig i just den statistiska kategorin.

Annons

För Djurgården var det årets första match, och dessutom supporterföreningen Järnkaminernas egen dag. Åskådarna gjorde vad de kunde för att lyfta hemmaspelarna och efter en jämn förstaperiod fick läktarsången effekt - utom i mål.

Högström försökte

Förra säsongens succéback Marcus Högström - 31 poäng på 58 matcher - gjorde comeback i Djurgården efter en misslyckad sejour i Spartak Moskva och en skatteteknisk mellanlandning i IFK Helsingfors.

””

27-åringen inledde med ett par tveksamma ingripanden i egen zon men visade därefter, inte minst i andra änden av rinken, att han blir en tillgång för det slutspelsjagande Stockholmslaget. Högström tycktes fast besluten att göra avtryck direkt. Han sköt ofta, ibland med kraft och andra gånger lösare för styrning, och låg bakom flera av Djurgårdens bästa chanser. Totalt blev det elva försök, varav sex på mål, men Linköpingsmålvakten Jacob Johansson höll tätt.

Det var 23-åringens första nolla i SHL, i elfte matchen.

””

Spräckte nollan

Efter Johanssons storspel i andra perioden öppnade Linköping målskyttet direkt i den tredje. Efter 17 sekunder, i numerärt överläge, studsade Anssi Salmelas skott från blålinjen in bakom Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist. Det var den rutinerade finländske backens första mål i Linköpingströjan efter tidigare SHL-sejourer och mål i Modo, HV71, Färjestad och Brynäs.

Linköpings andra mål gjorde Henrik Törnqvist med ett skott som Tellqvist borde ha kunnat rädda. Emil Sylvegård och Jakob Lilja spädde på med 3-0 och 4-0.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons