Annons

Lindström avgjorde streckmötet

Ett pressat Skellefteå hakar på i kampen om kvartsfinalplatserna i SHL. Tacka forwardsstjärnan Joakim Lindström för det. Han gjorde hattrick när Skellefteå vann streckmötet borta mot Djurgården med 3-2 efter straffar. - Jag kanske inte var så duktig spelmässigt, men avsluten satt där de skulle.(TT)
Publicerad 5 mars 2019
””

Den 35-årige veteranen, som i fjol blev historisk då han av spelarkollegorna utsågs till SHL:s mest värdefulle spelare för tredje gången, hyllades efteråt.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson sade:

””
Annons

"Storheten hos de bästa"

Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson om Lindströms insats:

””

Den egenskapen gjorde att Skellefteå hakade på i striden om att nå en kvartsfinalplats. Eftersom Malmö tog en trepoängare växte avståndet till sjätteplatsen till två poäng. Men Djurgården, som vid seger hade tagit ett stort steg mot kvartsfinal, är nu bara fyra poäng framför Skellefteå med fyra omgångar kvar att spela.

Så plötsligt öppnade sig ett läge där det åtminstone finns två kvartsfinalplatser att nå för Skellefteå.

””

Favoritpositionen

De sex första lagen går direkt till kvartsfinal och de fyra följande tvingas spela åttondelsfinal. Västerbottenslaget, som spelat sju finaler sedan 2011 och vunnit två guld, har inte hamnat utanför topp sex på elva år.

Lindström gjorde 1-0 i numerärt överläge från sin favoritposition ute vid högra tekningscirkeln efter bara 4.07 i numerärt överläge. Han satte 2-1 i mitten av andra perioden sedan landslagsmålvakten Adam Reideborn missat en brytning när pucken åkte in framför mål.

Djurgården kvitterade båda gångerna, först genom Jacob Josefson och sedan genom Jesper Pettersson.

I straffläggningen var Lindström skoningslös och satte två straffar. Den första efter en sagolik dragning där han lurade bort Reideborn och andra gången valde han skott.

Det sistnämnda satte punkt för matchen och Lindströms magnifika uppvisning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons