Annons

Lindahl har hittat tryggheten

För fyra år sedan fixade Sverige ett VM-brons, men samtidigt fick kritiken Hedvig Lindahl att tappa en del av sig själv. Nu är hon tillbaka som förstamålvakt inför ett världsmästerskap, och har lagt kritiken från 2011 bakom sig. Hedvig Lindahl släntrar sist av träningsplanen i Winnipeg.(TT)
Publicerad 6 juni 2015

Hedvig Lindahl släntrar sist av träningsplanen i Winnipeg. Hon rör sig lugnt, självsäkert och har ett leende på läpparna. På måndag är det hon som vaktar målet i VM-premiären mot Nigeria.

””

Så har hon inte alltid känt inför landslagsuppdraget.

Annons

Deprimerad

Efter semifinalförlusten mot Japan 2011, där Lindahl stod för två avgörande misstag som ledde till att Sverige förlorade matchen och missade final, blev landslagssamlingarna mer och mer förknippade med ångest. Kritiken i media och från allmänheten gjorde att hon tappade tron på sig själv. När hon dessutom blev av med startplatsen i landslaget rasade allt.

””

Då, under den turneringen, fick hon sitt kvitto på att hon faktiskt var bra. Så bra som hon vill vara. Då hade hon kommit tillbaka från en korsbandsskada, suttit på bänken under EM på hemmaplan och långsamt tagit sig tillbaka till toppen.

””

I höstas tog hon först beslutet att operera höften som stört henne under en längre tid. Sedan bestämde hon sig, trots att hon inte var färdig med rehabiliteringen, att skriva på för Chelsea och flytta till England. Under årets upplaga av Algarve Cup skadade hon ett finger, men trots all turbulens de senaste månaderna har hon ändå lyckats hitta formen till VM.

"Inget att vara rädd för"

””

Minnet av 2011 är inte längre ett dåligt minne, och när det nu är dags för ett nytt mästerskap är hon åter trygg i rollen som förstamålvakt.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons