Linköpings Little firade med kullerbytta

Inte ett enda mål av förre poängkungen under de sex första SHL-omgångarna. Mot Mora levererade Broc Little två - i samma match. Efteråt firade han de dubbla fullträffarna och fortsatt serieledning för Linköping genom en kullerbytta framför fansen.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Backen Lukas Bengtsson svarade för inte mindre än fyra assists när LHC tog fjärde raka hemmasegern genom att enkelt slå Mora med 7-4.

Ändå hamnade han på något sätt i skymundan för en viss lagkompis med nummer 41 på ryggen.

Efter en sex matcher lång måltorka lossnade det nämligen för Broc Little - genom inte bara en, utan dubbla fullträffar.

Han lade pucken retfullt mellan benen på gästernas målvakt Christian Engstrand fram till 3-1 och tryckte sedan in viktiga 6-3 i början av den tredje perioden - båda i powerplay.

””
””

Höga förväntningar

Little vann skytteligan i SHL under sin första säsong, 2014-2015, i LHC med 28 fullträffar - och levererade totalt 53 poäng i sin tredje säsong innan flytten till schweiziska Davos.

Gissa om fansen blev glada över den snabba återkomsten och det nya fyraårskontraktet. Och de har räknat med mål i massor från Littles klubba som vanligt.

””

Ja, östgötarna är nu uppe i sex vinster på de sju första omgångarna och är kvar högst upp i toppen av tabellen.

””

Slarvade i defensiven

Efter sin totala överlägsenhet i den första perioden, med 17-1 i skott och chanser på löpande band (men bara ledning med 2-1) började LHC tumma lite på defensiven i mittakten.

Något som straffade sig direkt, då Mora reducerade till både 2-3 och 3-5.