Annons

Lewicki: "Det är locket på"

Hans gamla klubb Häcken står i vägen för Svenska cupen-titeln och spel i Europa. De forna lagkamraterna vill dock inte avslöja något för Oscar Lewicki inför finalen. - Det är locket på, säger Malmö FF-mittfältaren.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

Inom loppet av ett år väntas Malmö FF-mittfältaren Oscar Lewicki ha fått uppleva ett EM-guld med U21-landslaget (2015) och det stundande EM-slutspelet i Frankrike med A-landslaget. Däremellan klämmer 23-åringen gärna in en titel i Svenska cupen, vilket även innebär Europa League-kval i sommar.

””

"Vill stå som vinnare"

Annons

Lewicki gjorde tre allsvenska säsonger i Häcken efter sin återkomst till Sverige från den tyska storklubben Bayern München. Självklart är det extra speciellt att nu få möta sin gamla klubb i en cupfinal.

””

TT: Har du haft någon kontakt med dina gamla lagkamrater inför finalen?

””

I söndags vann MFF med 3-0 mot Häcken i allsvenskan - skåningarnas första vinst mot Hisingsklubben sedan 2011.

””

Spelar EM?

Efter U21-landslagets guldsuccé i EM i Tjeckien förra sommaren blev Lewicki på hösten ett namn för A-landslaget. När Albin Ekdal blev skadad fick han chansen från start mot Moldavien och sedan dess har MFF-mittfältaren varit en man för startelvan i såväl de dubbla playoff-matcherna mot Danmark och vårens träningslandskamper mot Turkiet och Tjeckien.

””

TT: Hur säker är du på att förbundskaptenen Erik Hamrén läser upp ditt namn den 11 maj när EM-truppen tas ut?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons