Annons

Leicesters döde ägare hedras på hemmaplan

Vichai Srivaddhanaprabha var den stenrike utlänningen som brydde sig om så mycket mer än klubben han ägde. Det gjorde honom annorlunda. I eftermiddag visar Leicester Citys supportar och stadens invånare sin uppskattning för en ovanlig man.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Thailändaren omkom för några veckor sedan när den helikopter han brukade lämna King Power Stadium med kraschade på en parkeringsplats utanför arenan. En tragedi som på djupet berörde tiotusentals människor.

Vichai Srivaddhanaprabha hade på några år gått från att vara en okänd klubbägare i mängden till att bli en personlighet i staden - och långt från enbart för att han investerade de pengar som bidrog till att klubben sensationellt vann Premier League 2016.

Annons

Han var också mån om klubbens supportrar i olika sammanhang och engagerade sig i lokala sociala projekt, inte minst genom ansenliga donationer till sjukhus.

För att hedra "Khun Vichai" samlas uppskattningsvis 5 000 supportar i stadens centrum och marscherar till arenan inför eftermiddagens match mot Burnley. Två tysta minuter hålls före avspark och på storbildsskärmen visas en hyllning till thailändaren.

I matchprogrammet skriver sonen Aiyawatt:

"Vi kommer aldrig att kunna betala tillbaka vad han gjorde för oss - för mig som son, för oss som familj, för alla som är knutna till Leicester City - men vi är fast beslutna att ära hans minne och föra hans arv vidare."

Flera spelare och ledare, bland dem Jamie Vardy och Kasper Schmeichel samt managern Claude Puel deltog vid begravningen i Thailand.

För Schmeichel var olyckan ett trauma. Han såg helikoptern lyfta för att sedan hamna i spinn och störta till marken.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons