Annons

Leicester ber om en fest

Kyrkan flaggar ljusblått och mästartröjorna säljer redan för fullt. Lilla Leicester förbereder sig för den stora festen - som mästare i Premier League. Blues förknippas i vanliga fall med vemod och sorg. Men i kväll ska det bara gälla för Tottenham-supportrar, hoppas i alla fall hela staden Leicester.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Blues förknippas i vanliga fall med vemod och sorg. Men i kväll ska det bara gälla för Tottenham-supportrar, hoppas i alla fall hela staden Leicester.

Chelsea (med smeknamnet Blues - de blå) kan hjälpa Leicester City (som också kallas Blues) till klubbens första ligatitel hittills, om det blir minst en poäng mot ligatvåan Tottenham i kväll.

Annons

Och så gott som hela fotbolls-England håller tummarna.

””

Leve kungen!

Han och kompisen Mark har full kommers igång. 10 pund kostar en tröja eller en flagga med texten "Leicester City - Champions".

””

Leicester City har haft ett magiskt år. I fjol våras vändes en nästan given nedflyttning till räddat kontrakt efter en makalös slutspurt med sju segrar på de sista nio matcherna.

Och i år har sagan fortsatt med långvarig ligaledning. Klubben är redan klar för Champions League-spel i höst och om inte Tottenham vinner i kväll är Premier League-titeln säkrad.

Allt det här har skett sedan kung Richard III återbegravdes i fjol våras i Leicesters katedral. Kungen har genom århundraden varit en av landets mest bespottade regenter, mycket på grund av det tämligen becksvarta porträtt som William Shakespeare målade upp i pjäsen om Rickards liv, drygt 100 år efter kungens död 1485.

Svåruttalat?

Men i Leicester har nu Richard fått bli symbol för klubbens pånyttfödelse. Hans staty har fått en blåvit halsduk och över katedralen flaggas med Leicester Citys blå-vit-gula klubbmärke.

””

Glover har säsongskort på King Power-stadion och hoppas som alla andra på en jättefest på lördag när Leicester möter Everton i säsongens sista hemmamatch.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons