Annons

Laurén får vänta på returmatch

Förlusten mot Klara Svensson svider ännu för Mikaela Laurén, som vill ha en returmatch, kanske nästa höst. Men innan dess hoppas boxaren Laurén kunna återta sina världsmästartitlar i superweltervikt. Vägen dit börjar med en match i galan i Nyköping 9 december.(TT)
Publicerad 8 november 2016

Det är ännu inte klart med motståndare, det enda som är klart är datumet och att matchen kommer ske i samma gala som Erik Skoglunds match med albanen Timy Shala i lätt tungvikt.

Laurén vet dock vem hon helst av allt vill möta.

Annons

"Mest av allt vill jag ha en returmatch mot Klara. När jag förlorade mot henne dog en liten bit av mig, så jag behöver få möta henne igen. Jag vet att det inte kan hända på en gång, för hon måste möta Cecilia Braekhus först. Men när hon har förlorat den matchen, så vill jag möta henne. Förhoppningsvis till nästa höst", säger Laurén i ett pressmeddelande från hennes stall Team Sauerland.

Känslor tog över

Förlusten verkar ha varit svår att komma över för Laurén.

"Jag vill inte komma med bortförklaringar, men det var inte jag som var i ringen mot Klara. Det är det som gör den förlusten så svår att acceptera. Jag kan ta en förlust om jag gav allt och hjälpte till med underhållningen, men det hände inte. Det finns massor med skäl till att jag inte lyckades visa hur bra jag egentligen är. Jag hade inte den bästa av förberedelser och jag lät känslorna ta över. Det är frustrerande för jag vet att jag är bättre än henne, och att jag kan slå henne", säger hon.

Ramla av cykeln

Istället för ett returmöte med Svensson hoppas Laurén istället på Ewa Piatkowska, så Laurén kan ta tillbaka en titel i rätt viktklass, och sedan ta sig an Hanna Gabriels (WBO- och WBA-världsmästaren).

Det är oklart om den matchen går att få till redan i Nyköping nästa månad.

"Jag längtar att få komma upp i ringen igen. Att förlora en match är som att ramla av cykeln, du måste upp på den snabbt igen. Det känns viktigt att avsluta året med bra seger och ha roligt, för jag hade inte roligt under min förra fajt", säger hon i pressmeddelandet.

Klara Svensson ska möta den regerande mästaren Cecilia Braekhus, men det är ännu oklart var och när. Enligt Aftonbladet har förhandlingarna mellan de olika managementbolagen strandat och de är en bit från lösning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons