Annons

Larsson redo för defensiv roll mot Frankrike

Albin Ekdal får ses som given. Men vem tar den andra platsen på Sveriges centrala mittfält? Ett alternativ är Sebastian Larsson. - Det är en roll som jag har blivit mer bekväm med, säger han. Under tidigare förbundskaptener sågs Sebastian Larsson som en mobil spelare.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Under tidigare förbundskaptener sågs Sebastian Larsson som en mobil spelare. I första hand konkurrerade han om kantplatserna på Sveriges mittfält, men han var även ett tänkbart och gångbart alternativ på mitten och som ytterback.

Med Janne Andersson som förbundskapten är situationen en annan.

Annons

Nu för tiden ses 32-åringen som en central mittfältare.

Startspelare mot Frankrike?

Det är även en position som Sunderland-spelaren - hans kontrakt gäller till sista juni - tycker passar honom alldeles utmärkt.

Sett till Sveriges träningar inför VM-kvalet mot Frankrike är det inte heller omöjligt att han får chansen intill givne Albin Ekdal.

””
””

Den centrala rollen är även något som Sebastian Larsson har blivit van med i klubblaget. Med tanke på hur han nästan årligen - oavsett klubb - har varit indragen i bottenstriden i Premier League har han dessutom blivit tvingad till ett mer defensivt tänk.

Och det är något som kan komma väl till hands mot ett offensivt skickligt och stjärnfyllt Frankrike på Friends arena på fredag.

””
””

Oviss framtid

Först efter VM-kvalmatchen mot Frankrike och den senare landskampen mot Norge ska Sebastian Larsson bestämma sig för hur framtiden ska se ut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons