Annons

Kujovic sköna besked till Allbäck

Han vill ut i Europa igen men mest av allt just nu vill Emir Kujovic till Frankrike och EM-slutspelet om en månad. Han lär få som han vill. Inför ögonen på Marcus Allbäck tryckte skyttekungen in ett drömmål och en straff mot Helsingborg. - Kul att se, säger Allbäck.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Den 11 maj tar förbundskaptenen Erik Hamrén ut 23-mannatruppen. I kväll skickade han sin spelaransvarige Allbäck till Östgötaporten.

En visit som inte kunde ha kommit lägligare för Kujovic. Efter tre missade matcher (AIK, Falkenberg och Hammarby) var han kvitt sina ljumskproblem och tillbaka i IFK Norrköpings startelva.

Annons

Serieledande Norrköping spelade propagandafotboll i första halvlek, krossade formstarka Helsingborg med 3-0 (3-0) och mest imponerade anfallsduon Kujovic och Christoffer Nyman.

"Fantastisk träff"

Nyman producerade sitt fjärde mål för säsongen innan Kujovic tog över. Vänsterträffen från 30 meter smet in via ribban och kan stå sig som årets mål på arenan där Norrköping nu är uppe i nio raka allsvenska segrar.

””

Innan första halvlek var över stänkte Kujovic in straffen (hands på Peter Larsson) till 3-0.

Så länge han orkade gav Kujovic - "jag kör tills jag tar slut" - ett klart besked att han ska vara ett av de 23 namn som förbundskapten Hamrén läser upp på Norra Latin i Stockholm.

””
””

Kujovic klev av efter 70 minuter och ersattes av Sebastian Andersson. Samtidigt kom Nicklas Bärkroth in och fick göra säsongsdebut efter en efterhängsen lårbristning.

Gillade Nyman

Han var även imponerad av Christoffer Nyman.

””

Nyman stötte undan Frederik Hellstrup Jensen och sköt mellan benen på Tomer Chencinski.

””

Nyman fortsätter, i match efter match, att göra precis så mycket han kan för att åtminstone finnas med i spekulationerna om en plats i EM-truppen.

Annons

Marcus Allbäck:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons