Annons

Kennedy tillbaka i Hammarby

Hammarbys ikon Kennedy Bakircioglu är redo för allsvenskt spel, men börjar på bänken i hemmamötet med Helsingborg. Båda lagen har skrapat hop en poäng på två matcher och väntar på årets första seger. På grund av skador och sjukdomar är Hammarbys ordinarie försvarslinje försvagad.(TT)
Publicerad 10 april 2016

På grund av skador och sjukdomar är Hammarbys ordinarie försvarslinje försvagad. Ytterbackar saknas, men mot Helsingborg är i alla fall Birkir Már Sævarsson tillbaka. Klubblöse David Boo Wiklander, som gjorde 22 matcher för guldlaget IFK Norrköping förra året, tränar med Hammarby och klubben har sökt dispens hos förbundet för att få kontraktera honom på tre månader. Hammarby väntar fortfarande på besked.

Bakircioglu tillbaka

Annons

Supportrarna kan glädja sig åt Kennedy Bakircioglus återkomst. Mittfältaren har hämtat sig från influensa och finns med i truppen.

Helsingborg har liksom Hammarby en poäng från premiäromgången hittills. Laget har i sina båda allsvenska matcher inlett bra, men tappat ordentligt i andra halvlek.

"Vi kan slå bort direkt att vi inte orkar. Jag vet vad det hänger på och det har jag tagit med grabbarna", säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson på klubbsajten och förklarar att det handlar om att Helsingborg sällan lyckas etablera spel på motståndarens planhalva.

Slarvigt passningsspel

"Anledningen att vi inte gör det är inte att vi blir jättelåga, utan att vi slarvar i passningarna och värderingarna var vi sätter passningarna."

Noterbart är att förre hammarbyiten Linus Hallenius är med från start på topp i Helsingborg.

Anmälda startelvor, Hammarby (4-5-1): Ögmundur Kristinsson - Birkir Már Sævarsson, Lars Sætra, Richard Magyar, Fredrik Torsteinbø - Arnór Smárason, Johan Persson. Erik Israelsson, Philip Haglund, Melker Hallberg - Alex.

Helsingborg (4-4-2): Matthew Pyzdrowski - Jesper Björkman, Carl Johansson, Frederik Helstrup Jensen, Adam Eriksson - Lalawélé Atakora, Martin Christensen, Darijan Bojanic, Johan Mårtensson, - Jordan Larsson, Linus Hallenius.

Domare: Glenn Nyberg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons