Kanada för svårt för U18-landslaget

Det blev en överraskande poäng mot USA i VM-premiären. Mot Kanada kammade dock U18-landslaget i ishockey noll, 0-4 - trots storspel av målvakten Miranda Dahlgren.(TT)
Publicerad 7 januari 2018

Courtney Kollman gav Kanada ledningen redan efter 84 sekunder och när Julia Gosling satte 2-0 lite mer än tio minuter senare blev uppförsbacken för brant.

Det spelade ingen roll att Miranda Dahlgren visade att Sverige har två bra målvakter - Anna Amholt imponerade stort mot USA - och stoppade samtliga 17 kanadensiska skott andra perioden. Sverige förmådde nämligen under samma 20-minutersperiod inte testa Kanadas målvakt Kendra Woodland med ett enda avslut, och då är det svårt att göra mål.

I tredje perioden utökade Gosling till 3-0 med sitt andra mål i matchen innan Abygail Moloughney fastställde slutresultatet, i tom svensk bur.

Sverige får trösta sig med att laget höll nollan genom samtliga sex numerära underlägen.

I och med förlusten måste Sverige besegra Ryssland, som föll mot USA med 3-5, under ordinarie tid i den sista gruppspelsmatchen för att ha en chans att gå direkt till semifinal. Ettan och tvåan i grupp A, där de fyra toppseedade nationerna ingår, står över kvartsfinalen medan trean och fyran möter toppduon i grupp B om de två lediga platserna i semifinal.