Annons

Kalla visar sprintform - Jönsson besviken

Charlotte Kallas form håller i sig. Efter en tuff träningsperiod blev hon trea i sprint i Skandinaviska cupen i Piteå, bakom norskan Lotta Udnes Weng och landslagskollegan Jonna Sundling. Emil Jönsson kan samtidigt konstatera att hans säsong fortsätter i motvind.(TT)
Publicerad 5 januari 2018

Redan i kvalet syntes det att Charlotte Kalla hade bevarat decemberformen bra, trots att det var hennes första tävling efter ett par veckor av tung träning.

””

Föll i spurtstrid

Annons

Hon hade andra bästa tid i kvalet, endast slagen av norska Anna Svendsen, och tog sig sedan kontrollerat vidare från både kvarts- och semifinal.

I finalen hamnade hon en bit efter inledningsvis men kämpade sig tillbaka och fick göra upp om segern i spurtstrid med Jonna Sundling och norskan Lotta Udnes Weng. Med en halv skidas marginal tog Weng hem segern före Sundling och Kalla.

””

Herrtävlingen vanns av Eirik Brandsdal, en av fem norrmän i finalen. Svenske Teodor Peterson blev trea, och norske Mattis Stenshagen tvåa.

"Långt nere i källaren"

För Emil Jönsson går det fortsatt inget vidare. Jönsson tog OS-brons i sprint för fyra år sedan men säsongen har hittills kantats av skador och sjukdom. I Piteå slogs han ut redan i kvalet.

Själv säger han att missen berodde på felvallade skidor, och att det stressar honom inför den fortsatta jakten på en OS-biljett.

””
””

32-åringen har två världscuptävlingar i sprint (Dresden och Planica) på sig att övertyga Sveriges olympiska kommitté om att han förtjänar en plats i OS i Pyeongchang i februari.

Tävlingarna i Skandinaviska cupen fortsätter på lördagen med fristilslopp, 10 kilometer för damerna och 15 kilometer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons