Annons

Johaug nöjd med Cas-förhör

Blir det något OS eller inte? Mycket hänger på hur den dopningsavstängda norska skidstjärnan Therese Johaugs förhör i idrottens skiljedomstol, Cas, kommer att bedömas.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Det var i oktober förra året som det blev offentligt att Johaug testat positivt för den anabola steroiden clostebol, ett otillåtet preparat som Johaug enligt egen uppgift ska ha fått i sig i samband med behandling av sina sönderbrända läppar.

I februari i år dömdes den 13-faldiga OS- och VM-medaljören till 13 månaders avstängning, något som skulle innebära att hon blir fri att tävla tre månader före vinter-OS i Pyeongchang.

Annons

Internationella skidförbundet, Fis, var emellertid inte nöjt med den domen utan överlagade till idrottens skiljedomstol.

"Bra atmosfär"

Tisdagens förhör hölls i två omgångar. Efteråt var Johaug tillfreds med sina förklaringar.

””

Domen kan dröja upp till sex veckor.

””

"Inga överraskningar"

Johaug hoppas bli helt frikänd och har liksom Fis överklagat det ursprungliga straffet. Hennes juridiska ombud Christian B Hjort ser fram emot Cas dom.

””

Hjort tyckte att förhören genomfördes enligt förväntningarna.

””

Norges tidigare landslagsläkare Fredrik S Bendiksen, som tog på sig skulden för det inträffade, var på plats under förhören och ska också ha varit nöjd med sitt vittnesmål.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons