Annons

Jesus blir Judas i Benfica

Den portugisiske fotbollstränaren Jorge Jesus har inte direkt minskat den bittra rivaliteten mellan Lissabon-klubbarna Benfica och Sporting. Efter sex år och bland annat tre ligatitlar, en cuptriumf och två finalplatser i Europa League lämnar 60-åringen nämligen Benfica för att ta över Sporting.(TT)
Publicerad 5 juni 2015
Den portugisiske fotbollstränaren Jorge Jesus har inte direkt minskat den bittra rivaliteten mellan Lissabon-klubbarna Benfica och Sporting. Efter sex år och bland annat tre ligatitlar, en cuptriumf och två finalplatser i Europa League lämnar 60-åringe

Den portugisiske fotbollstränaren Jorge Jesus har inte direkt minskat den bittra rivaliteten mellan Lissabon-klubbarna Benfica och Sporting. Efter sex år och bland annat tre ligatitlar, en cuptriumf och två finalplatser i Europa League lämnar 60-åringen nämligen Benfica för att ta över Sporting. Det kontroversiella skiftet har varit på gång hela veckan och blev bekräftat på fredagen.

””

Jesus, som spelade för Sporting som ung, väntas tjäna motsvarande 55 miljoner kronor per säsong i sin nya klubb - känd för sin fina ungdomsverksamhet - där han ersätter Marco Silva.

Annons

Enligt portugisisk press ligger Vitoria Guimaraes tränare Rui Vitoria bra till som ersättare för Jorge Jesus i Benfica.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons