Annons

Jerebko klar för NBA-mästarna

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko, 31, är klar för mästarlaget Golden State Warriors. Där blir han lagkamrat med världsspelare som Stephen Curry, Kevin Durant och DeMarcus Cousins. Det uppger klubben på sin webbplats.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

Jerebko, som hade ett år kvar på kontraktet med Utah Jazz, blev uppsatt på waivers och när ingen klubb hade plockat upp rättigheterna till honom i måndags blev han fri att skriva kontakt med vilken klubb som helst i ligan.

Redan när Utah deklarerade att man inte hade för avsikt att fullfölja kontraktet kom rykten om att Jerebko var på väg till de två senaste årens NBA-mästare och under torsdagskvällen blev affären klar.

””
Annons

Klubben avslöjar inget om detaljerna i kontraktet men skriver att svensken ska spela med nummer 21 på bröstet. Jerebko hintade redan under onsdagen vad som var på gång när han lade ut en bild med Peter Forsbergs Tre Kronor-tröja på Instagram. Golden State har även de gult och blått som sina färger.

””

Golden State Warriors blir Jerebkos fjärde NBA-klubb i karriären. Han har tidigare spelat för Detroit Pistons, 2009-15, Boston Celtics, 2015-17, och Utah Jazz, 2017-18.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons