Historisk seger för Nashville

Nashville är vidare till semifinal i NHL-slutspelet efter seger mot Stâ??Louis med 3-1. Det är fortfarande öppet vilket motståndarlaget blir efter storseger för Edmonton i matchen mot Anaheim.(TT)
Publicerad 8 maj 2017

Calle Järnkrok gjorde sitt första mål under slutspelet, 3-1 i öppen kasse med exakt en minut kvar av matchen och Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson noterades för assist.

Svensklaget är vidare med 4-2 i matcher, och har i och med det skrivit klubbhistoria.

””

Viktor Arvidsson håller med:

””

Det är första gången som Nashville är i semifinal i Stanley Cup.

Nu väntar en kamp mot antingen Anaheim eller Edmonton om en plats i finalen.

””

Edmonton utjämnade matchserien mot Anaheim till 3-3 efter storseger med 7-1. Leon Draisait gjorde hattrick i matchen, där Edmonton gjorde hela 5-0 i första perioden.

Rickard Rakell gjorde Anaheims tröstmål, svenskens sjätte under slutspelet.

Den avgörande matchen mellan lagen spelas i Anaheim natten mot torsdag, svensk tid.