Annons

Samuelsson: "Saknade sista lilla skärpan"

Guld och gröna skogar i Pyeongchang. Ett desto mindre glamoröst uppvaknande i Kontiolax. De svenska skidskytteherrarna träffade inte lika rätt som på OS i världscupsomstarten i Finland. - Två bom är lite för mycket i en sprint, säger Sebastian Samuelsson efter sin 21:a plats.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

Efter medaljer och framskjutna placeringar i Pyeongchang återvände de svenska skidskytteherrarna till världscupsscenen i ett helt annat strålkastarljus än vad fallet var innan OS.

Samma världscupsvardag men ändå inte för Sebastian Samuelsson efter OS-framgångarna.

””
Annons

TT: Är det en extra press också jämfört med tidigare?

””

"Inte 110 procent"

Sett till just dessa förväntningar var inte en 21:a plats på sprinten i Kontiolax någon jackpott direkt för Sebastian Samuelsson, som dock slog lagkamraten Jesper Nelin (22:a med en bom) med drygt 2,5 sekunder, och även bomfrie Martin Ponsiluoma (37:a) och Fredrik Lindström (62:a med tre bom) med desto större marginal.

Segrande ryssen Anton Sjipulin, som stod för ett dundrade formbesked efter att inte ha fått åka på OS, fanns inget att göra åt.

Ingen succé (och med största sannolikhet heller ingen masstart på söndag) - men ingen katastrof för Samuelsson.

””

Längd-SM väntar

Han har dock konserverat OS-formen i rätt del av tävlandet sett till kommande planer. På SM-veckan i Skellefteå om knappt två veckor ska Samuelsson testa lyckan i längdskidspåren.

TT: Skönt formbesked inför den utmaningen?

””

Franske stjärnan Martin Fourcade kom inte till start på grund av sjukdomsbesvär.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons